www.mlyk.net |  Български | English
Начало » Интервюта » Списание ПРО РОК 2011

Списание ПРО РОК

Брой 79, 2011

 

 - Здравейте момчета и поздрави, че най-сетне можете да се похвалите с дебютен диск. Покрива ли се резултът с това, което сте си представяли когато създавахте бандата?

- Мерси, всъщност ние имаме и други дискове, 1 цялоалбум и 2 полуалбума (които са вече напълно разпродадени), но с този със сигурност можем да се похвалим. Всъщност и старите си ги харесваме, а актуалният резултат, смятам , е логично продължение на развитието ни през годините.

 - Бива ли мъже на по 30 години да се занимават със "забавления" и "безотговорности", а не се концертрират въхру кариерите си и семейството си?
- Ние сме изцяло концентрирани върху безотговорностите и забавленията, а семействата ни са част от тях. Концентрацията върху кариерата сме оставили на хората, които нямат с какво интересно да се занимават...

 - Едноименната песен е с дължина цели 17 минути. Превръща ли това в прогресив банда?
-  Млък! е общо взето пънк група, която обича да експериментира с разнообразна музика, а 17-минутната Space Pig е опит да съберем на едно място всички стилове, до които някога сме се докосвали, както и някои напълно нови за нас. Песента се състои от 6 части и в нея има пънк, ска, рокабили, дъб, метъл, алтърнатив, стоунър и прогресив рок, дори хоро. Мразим да скучаем и по този начин предизвикваме и себе си, и слушателите.

 - Как мислиш, че ще се отразят на продажбите събитията в Либия?

-Продажбите ни в Северна Африка и без това са пренебрежимо малки, така че, макар и със свито сърце, ще се лишим от тях в името на свободна Либия!

 - Защо така с лека ръка отписахте старите си хитове, с които пробихте и записахте съвсем други?
- Старите хитове сме ги записвали достатъчно много за да ги отписваме или презаписваме. Освен това планираме в близко бъдеще отново да тиражираме тези албуми, може би ще освежим малко и външния вид, също така ще се предлагат дигитално... Имаме големи планове за тях.

 - Космическите прасета на Коледа ли се колят?
- Космическите прасета са безсмъртни супергерои, така че можеш да си ги колиш постоянно при условие че успееш да ги хванеш. Предвид висшият им интелект, обаче, е много по-вероятно да те убедят, че насилието е безсмислено и да те пратят вкъщи да четеш поезия или да се отдадеш на кротко съзерцание сред природата.

 - Как стигнахте до идеята за артуърка и комикса. Какво губят тези, които слушат парчетата, без да са видели комикса?
Целият артуърк е дело на Дан Панайтеску, прекрасен художник от Букурещ и голям фен на Млък! и ние сме му безкрайно благодарни, защото комиксът и обложката са брилянтни. Идеята е музиката, текстовете и визуалното представяне на историята на космическото прасе да бъдат допълващи се елементи от едно цялостно изживяване.

 - Вкъщи слушате ли музика, подобна на тази на Млък?
- Слушаме (почти) всякаква музика, това важи за всички членове на групата.

 - Чувстваш ли си ти лично "мразен от всички"?
- Не, аз съм ведра личност и имам усещането, че положителната енергия която изпращам във Вселената обикновено ми се връша, макар че понякога не го заслужавам, а понякога и не ми се връща. Т.е. въпреки минималните усилия, които полагам, се радвам на много обич.

 - Записвахте албума в Лондон. Колко концерта на Уембли успяхте да разпродадете?
-   Почти не сме излизали от студиото, така че не сме имали време и сили за каквито и да е комерсиални дейности, в противен случай съм убеден, че щяхме да постигнем блестящи резултати.

 - Какво е посланието на албума Space Pig?

-         Албумът е  манифест на мечтата да правиш каквото желаеш и да бъдеш истински свободен. Прасето от космоса е интелигентно, благородно, изтънчено, чувствително и непокорно, а преувеличените му свръхсили всъщност подчертават абсурдността на ситуацията, в която бъдещето на човечеството зависи от извънземно прасе, което е месия, супергерой, секс символ, рок звезда и ред други. Мисията му е да предотврати унищожението на прекрасната ни планета причинено от човешките саморазрушителни наклонности, а сблъсъкът му с изродената човешка цивилизация е символ на бунта на индивида срещу масата. Освен тази привидно дълбока творба, албумът съдържа и няколко по-малко амбициозни, но за сметка на това смели и безотговорни песни като Ля-Ля-Лято и Мързи ме, чиято функция е да забавляват и да не си мислят хората, че сме се взели на сериозно.


 - Би ли изпял нещо на Лепа Брена ако на концерт някой ти лепне една стотачка на челото?
- Не, не знам нищо на Лепа Брена и никога не съм общувал с хора, които познават творчеството и. Това, разбира се, означава, че дори да имам желанието, което нямам, не бих бил способен да бъдат облепен от стотачки.

 - Кои са българските банди, с които бихте тръгнали на съвместно турне?
- Много са, приятели сме с доста от тях и съм сигурен, че би било адски приятно.

 - Искаш ли да промениш света и с какво би започнал?
- Искам да променя света и за начало бих изкоренил консуматорското мислене и отношенията базирани върху материални блага, придобивки и интереси, животът може да бъде много по-прост и пълноценен, когато си в хармония със себе си и природата.

 - Това май е всичко. Ако не те мързи можеш да кажеш нещо за край.

Мързи ме, но мога да добавя, че албумът Space Pig може да бъде закупен на концертите на група Млък!, както и да се поръча на mlykbg@gmail.com .

  
 

 

Балканозавър

 

 

 

Facebook